Vukovarsko - srijemska županija

Obilježena 27. godišnjica ustrojstva 204. vukovarske brigade

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata započelo je obilježavanje o 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

Opširnije:Obilježena 27. godišnjica ustrojstva 204....

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2018. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo naselje odana je počast nestalima u Vukovaru. Vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata, Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, Vukovarskih majki, Savjeta za branitelje Grada Vukovara, Grada i Županije, a povodom  Međunarodnoga dana nestalih osoba.

Opširnije:Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u...

26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji obitelji Andabak, Vukovarsko-srijemske županije i općine Nuštar dana 7. srpnja 2018. godine održan je 26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru.

Memorijal je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Andrije Andabak na mjesnom groblju u Nuštru, nakon čega je održana misa u Crkvi sv.Duha u Nuštru a potom je u nuštarskom Domu kulture održana i svečana akademija.

Opširnije:26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru

Svečana promocija polaznika vojnih škola u Vukovaru

Dvodnevni program Svečane promocije polaznika Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman započeo je u srijedu 20. lipnja 2018. godine polaganjem vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na mjestu masovne grobnice na Ovčari, a ulicama Vukovara polaznici vojne škole prodefilirali su u svečanom mimohodu. U večernjim satima svoje vještine su Vukovarcima prezentirala Krila oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Krila oluje izvela su svoj program u formaciji četiri zrakoplova, a potom su uslijedile akrobatsko ceremonijalne radnje Počasno-zaštitne bojne te zajednički koncert Jazz orkestra HV-a i Klape HRM sv. Juraj. Središnji događaj svečanosti odvio se u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

Opširnije:Svečana promocija polaznika vojnih škola u...

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Vukovaru

25. lipnja 2018. godine u Vukovaru je obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske. Tom prilikom vijence i svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položili su predstavnici Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije ispred koje su bile predsjednica Podružnice Ivona Imbrišić Ardalić i tajnica Veronika Soldo.

Opširnije:Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u...