Vukovarsko - srijemska županija

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane, a u organizaciji Grada Vukovara, 10. ožujka 2018. godine svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu koji su svoje živote utkali u oltar Domovine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Na polaganju vijenaca sudjelovala je i predstavnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te predsjednica Nadzornog odbora udruge Nikolina Menjuk.

Opširnije:Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Božićni domjenak Podružnice Vukovarsko – srijemske županije

U Vukovaru je 23. prosinca 2017. godine održan Božićni domjenak Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko-srijemske županije.

U prostorijama restorana Pleter, djecu naših članova dočekao je Djed Božićnjak. Nakon pozdrava sa svima i pjesama, uslijedilo je druženje s Djedom Božićnjakom i njegovom pomoćnicom. Nakon toga su podijeljeni poklon-paketi za 29-oro djece naših članova, te slikanje s Djedom Božićnjakom.

Opširnije:Božićni domjenak Podružnice Vukovarsko –...

Promocija knjige „Vapaj Sotina“

U Sotinu, prigradskom naselju grada Vukovara, dana 11. studenog 2017. godine održana je promocija knjige „Vapaj Sotina“ autorice Blanke Ciprić.

Knjiga je to u kojoj se nalaze brojna svjedočanstva branitelja, obitelji poginulih i nestalih mještana Sotina, kao i samih mještana Sotina. Uz svjedočanstva, u knjizi se nalaze dokumenti sa suđenja za ratne zločine u Sotinu, te razni popisi iz arhiva, a koji prikazuju veličinu zla kojeg su nad nedužnim mještanima Sotina počinili somaći Srbi i pripadnici jugoslavenske narodne armije tijekom 1991. godine.

Opširnije:Promocija knjige „Vapaj Sotina“

Obilježena 26. obljetnica stradanja mještana gradske četvrti Lužac u Vukovaru

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara obilježena je 26. godišnjica stradanja mještana gradskog naselja Lužac. Podno spomen-obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a prigodni program izveli su učenici OŠ Dragutina Tadijanovića.

Opširnije:Obilježena 26. obljetnica stradanja mještana...

Tribina „Gdje su naši najmiliji?“ u Vukovaru

U Vukovaru je 20. listopada 2017. godine u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruge „Vukovarske majke“ održana javna tribina „Gdje su naši najmiliji? Obitelji u potrazi za istinom – nestali u potrazi za identitetom“.

Tribinu je otvorila predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja gđa. Ljiljana Alvir, koja je naglasila važnost suradnje udruga i institucija vezanih uz problematiku pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Opširnije:Tribina „Gdje su naši najmiliji?“ u Vukovaru