Vukovarsko - srijemska županija

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dana 10. ožujka 2020. godine u organizaciji Grada Vukovara i Savjeta za branitelje Grada Vukovara obilježen je Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara, koji se već šestu godinu za redom obilježava u znak zahvale svim onima koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Domovine.

Opširnije:Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dobrovoljno darivanje krvi

Dana 29. veljače 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge

U subotu, 29. veljače održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj hvalevrijednoj akciji odazvali su se i članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije. Hrvatski Crveni križ – utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj, promiče dobrovoljno davanje krvi, organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje, dodjeljuje priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa u svrhu društvenog vrednovanja davatelja krvi, vodi brigu i evidenciju o davateljima krvi te izdaje potrebne potvrde. Obzirom da svakih pet minuta netko treba krv, odlučili smo se svojim darivanjem biti kockica u mozaiku dobrovoljnih darivatelja krvi, a na ovaj način podići svijest o darivanju krvi kako u našoj populaciji, tako i širem građanstvu. Želja nam je da će ovo postati tradicija, a da će se članstvo Udruge ubuduće odazivati u većem broju ovoj plemenitoj akciji.

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi

Održana tribina „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“

Dana 27. veljače 2020. godine u prostoru Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru održana je tribina u organizaciji Udruge „Vukovarske majke“ pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“

Na popisu nestalih trenutno se nalazi 1871 osoba iz Domovinskog rata, od kojih je 526 osoba sa područja Vukovarsko – srijemske županije, rečeno je na tribini o nestalim osobama, gdje je nedostatak informacija i dalje označen kao najveći problem u potrazi za nestalim osobama. 

Opširnije:Održana tribina „Pravo obitelji na istinu –...

Božićno druženje članova UDPNHBDR – Vukovarsko – srijemske županije

U Vukovaru je dana 19. prosinca 2019. godine u prostorijama Udruge održano je predbožićno druženje članova UDPNHBDR – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije.

Uz prigodan domjenak za članove Udruge i njihove obitelji djecu naših članova iznenadio je, obradovao i darivao Djed Božićnjak. Druženje je proteklo u veselom tonu praćeno pjesmom i plesom kako djece, tako i odraslih članova. Djed Božićnjak je podijelio poklon – pakete za 14 – oro djece naših članova, a upriličeno je i fotografiranje sa Djedicom.

Opširnije:Božićno druženje članova UDPNHBDR – Vukovarsko –...

Održan 12. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“

Više fotografija pogledajte u galeriji

U srijedu 20. studenoga 2019. godine u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru je održan 12. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“.

Program je započeo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata prigodnim programom koji je vodio Krešimir Šimić, član UDPNHBDR. Okupljenima se obratila predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak zahvalivši se svima koji su došli na mimohod. U svom govoru pozvala je okupljene da se sjete svih hrabrih ljudi koji su ponosno stali na branik Domovine, svih onih koji su dali svoje živote za naše slobodu i samostalnost. Također je još jednom poslan javni apel prema onima koji imaju informacije o još uvijek velikom broju nestalih osoba iz Domovinskog rata da te informacije i dostave.

Opširnije:Održan 12. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo...