Vukovarsko - srijemska županija

26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji obitelji Andabak, Vukovarsko-srijemske županije i općine Nuštar dana 7. srpnja 2018. godine održan je 26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru.

Memorijal je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Andrije Andabak na mjesnom groblju u Nuštru, nakon čega je održana misa u Crkvi sv.Duha u Nuštru a potom je u nuštarskom Domu kulture održana i svečana akademija.

Opširnije:26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru

Svečana promocija polaznika vojnih škola u Vukovaru

Dvodnevni program Svečane promocije polaznika Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman započeo je u srijedu 20. lipnja 2018. godine polaganjem vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na mjestu masovne grobnice na Ovčari, a ulicama Vukovara polaznici vojne škole prodefilirali su u svečanom mimohodu. U večernjim satima svoje vještine su Vukovarcima prezentirala Krila oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Krila oluje izvela su svoj program u formaciji četiri zrakoplova, a potom su uslijedile akrobatsko ceremonijalne radnje Počasno-zaštitne bojne te zajednički koncert Jazz orkestra HV-a i Klape HRM sv. Juraj. Središnji događaj svečanosti odvio se u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

Opširnije:Svečana promocija polaznika vojnih škola u...

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Vukovaru

25. lipnja 2018. godine u Vukovaru je obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske. Tom prilikom vijence i svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položili su predstavnici Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije ispred koje su bile predsjednica Podružnice Ivona Imbrišić Ardalić i tajnica Veronika Soldo.

Opširnije:Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u...

Osnovana Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije

U Vukovaru je dana 25. svibnja 2018. godine održana osnivačka sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prilikom izabrano je sljedeće vodstvo UDPNHBDR – VSŽ: za predsjednicu Ivona Imbrišić Ardalić, za dopredsjednicu Nikolina Menjuk i za tajnicu Veronika Soldo.

Opširnije:Osnovana Udruga djece poginulih i nestalih...

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane, a u organizaciji Grada Vukovara, 10. ožujka 2018. godine svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu koji su svoje živote utkali u oltar Domovine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Na polaganju vijenaca sudjelovala je i predstavnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te predsjednica Nadzornog odbora udruge Nikolina Menjuk.

Opširnije:Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara