Grad Zagreb

Stručna edukacija o pisanju projekata

U Zagrebu je u petak, 10. studenoga 2017. godine u prostorijama Doma specijalne policije, održano uvodno stručno predavanje pod vodstvom gđe Ide Šoštarić, djelatnice u Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata, na kojem je sudjelovala članica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a ujedno i administrativna radnica središnjice Udruge, Anja Martinović.

Na uvodnom stručnom predavanju pojašnjeni su ciljevi pisanja projekata, kao i načini sastavljanja istih. Pojašnjeno je  koje su zadaće i obveze koje čekaju Udrugu od 1. siječnja 2018. godine ulaskom u Centar znanja, zajedno s preostalih 15 udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Opširnije:Stručna edukacija o pisanju projekata

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Povodom 25. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske u subotu, 28. svibnja 2016., održana je središnja svečanost na stadionu NK Zagreb.

Na današnji dan 1991. godine održana je, na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici, prva svečana smotra brigada Zbora narodne garde. Bila je to prva službena smotra postrojbe koja je predala prijavak prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, pa je i sam čin označio povijesno osnivanje oružanih snaga.

Opširnije:Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan...

Djeca branitelja za Udrugu djece poginulih i nestalih branitelja

U Zagrebu je 12. veljače 2016. godine, u prostorijama HVDRA-e, održan glazbeni program pod nazivom „Djeca branitelja za Udrugu djece poginulih i nestalih branitelja“, u organizaciji Zaklade Zvonko Bušić – Taik i HVIDRA-e Zagreb.

Tom prilikom svoj nastup su izveli: Josipa Gvozdanić i Natalija Kralj - studentice Muzičke akademije, Zbor veterana Domovinskog rata, pod glazbenim vodstvom Eve Kirchmayer Bilić.

Opširnije:Djeca branitelja za Udrugu djece poginulih i...

Susreti branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba

Dana 20. prosinca 2015. godine u Zagrebu su održani tradicionalni susreti branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Sesvete, te je tom prigodom ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Grada Zagreba, nazočna bila predsjednica Kristina Juras.

Udruga je to s kojom godinama surađujemo i koji se uvijek rado odazivaju našem mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru. Tom prigodom našoj udruzi je uručena i zahvalnica za nesebičnu potporu radu njihove udruge.

Opširnije:Susreti branitelja i stradalnika Domovinskog...

Predstavljanje 4. izdanja knjige nestalih osoba na području Republike Hrvatske

Predstavnica UDPNHBDR – Podružnice Grada Zagreba prisustvovala je predstavljanju 4. izdanja knjige nestalih na području RH u organizaciji Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, Međunarodnog odbora Crvenog Križa i Hrvatskog Crvenog križa.

Knjigu su predstavili ministar branitelja Predrag Matić, regionalni koordinator za nestale osobe Međunarodnog odbora Crvenog križa Laurent Burkhalter te predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić, a predstavljanje je otvorio Branimir Pofuk čitanjem ulomka iz svoje „Knjige o ljudskoj neponovljivosti“.  ,,Mnoga su još grobišta sakrivena šutnjom. Na svim stranama. Ali, u čitavom projektu i načinu na koji je izveden ima nekog na ovim našim prostorima prilično rijetkog dostojanstva i uzvišenosti. Nigdje kao u ovoj knjizi ne vlada ravnopravnost među ljudima, neponovljivim i onda, ili pogotovo onda kada ih nema.

Opširnije:Predstavljanje 4. izdanja knjige nestalih osoba...

4. susreti branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Dana 2. listopada 2015. godine Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica grad Zagreb, sudjelovala je na 4. susretima branitelja i stradalnika Domovinskog rata u organizaciji UHDDR Sesvete, povodom blagdana Sv. Mihovila u Vugrovcu.

Uz UDPNHBDR – Podružnica grad Zagreb, sudjelovalo je još 30ak braniteljskih i stradalničkih udruga koje djeluju na području Zagreba. U sklopu susreta održano je natjecanje u spremanju gulaša i turnir u belotu, te ugodno druženje i razmjena iskustava među predstavnicima udruga.

Opširnije:4. susreti branitelja i stradalnika Domovinskog...

Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti – Svečani vojni mimohod u Zagrebu

U povodu obilježavanja 20. obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja član Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Zvonmir Keser, prisustvovao je svečanom vojnom mimohodu, na kojemu je sudjelovalo više od tri tisuće sudionika.

Najspremniji hrvatski vojnici i policajci, najbolje vojno naoružanje pokazani su u utorak na svečanom vojnom mimohodu kojim su Zagreb i Hrvatska obilježili 20. obljetnicu oslobodilačke akcije Oluje i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Opširnije:Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti – Svečani...

Humanitarna pomoć Gunji

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata se od prvog dana uključila u prikupljanje pomoći za obitelji sa poplavljenih područja u Posavini. U vrijeme kada je obiteljima bilo najteže i kada su se tek trebali snalaziti u novim sredinama, članovi naše Udruge su ih redovito obilazili, pribavljali im potrebne stvari i namirnice, osigurali prijevoz kod liječnika i po jednokratnu financijsku pomoć, te prijavu u Crveni križ. Obitelji su se počele vraćati u svoja mjesta i polako graditi iznova svoje domove i u njih okupljati svoje obitelji, te nastavljati normalni život.

Opširnije:Humanitarna pomoć Gunji