Vukovarsko - srijemska županija

DJECA DIJASPORE DJECI VUKOVARA

Tik pred tužne dane obilježavanja stradavanja našeg vukovara zaprimili smo veseli poziv iz naše dijaspore. Gospodin Vili Neveščanin, predsjednik Kulturno sportskog društva Jadran iz Biberacha-a u Njemačkoj sa svojim suradnicima odlučio je za Božić iznenaditi mališane Grada Vukovara uz poklone koja bi djeca dijaspore samostalno izrađivala.


Kako dogovoreno tako i učinjeno, u vrijeme 18.11.2012. dok je dio djece poginulih i nestalih branitelja ponosno koračao ulicama Grada Vukovara, a dio istih također ponosno koračao ulicama Škabrnje na ponos i čast svih poginulih i nestalih žrtava Domovinskog rata. Članovi KSD Jadran su uz svoju djecu ponavljali nedavnu povijest Lijepe Naše Republike Hrvatske i ponos na Domovinski rat, te uz učenje svoje povijesti izrađivali su suvenire, božićni nakit za djecu Vukovara.

djeca za djecu

Pred sami Božić poslana pošiljka je i primljena u Vukovaru, uz dječje šalove, bojice, slikovnice, adventski vijenac zaprimljeni su i ručno izrađeni Božićni nakiti i crteži djece iz dijaspore, koje su članice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata  predali dječjem vrtiću Vukovarskog kvarta Mitnica. Djeca vrtića Vukovar 1 su se vrlo brza našla sa novim bojicama u rukama bojeći nove slikovnice, a njihov osmjeh i zadovoljstvo kod pogleda na primljeni paket bila je najljepša božićna čestitka.

Uz srdačni paket KSD Jadran također je poslao 240,00 eura za obitelj u potrebi. Navedena sredstva su predana našem članu Udruge koji je u vihoru rata ostao bez oba roditelja i kompletne rodbine, te uz skromne uvjete živi potpuno sam, a donacija mu je donijela topliji Božić.

Ovim putem od sveg srca zahvaljujemo svim članovima KSD Jadran koji su nesebično odlučili odvojiti dio vremena i posvetiti ga svojim sunarodnjacima u Hrvatskoj i time nam još jednom dokazali da naši hrvati u dijaspori misle i sanjaju svoju Domovinu. Da su hrvati u dijaspori spremni ratom razorenom gradu, nakon obnove, pomoći u izgradnji veselih uspomena budućim naraštajima.