Vukovarsko - srijemska županija

Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 30. rujna 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Opširnije:Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u...

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2020. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen – obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo naselje odana je počast nestalima u Vukovaru povodom Međunarodnog dana nestalih osoba koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od 2002. godine, a od ove godine 30. kolovoza proglašen je spomendanom

Opširnije:Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u...

U Vukovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara, Marijanom Pavličekom, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata polaganju vijenaca nazočila je predsjednica UDPNHBDR – Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Veronika Soldo.

Opširnije:U Vukovaru obilježen Dan pobjede i domovinske...

Obilježena trinaesta godišnjica smrti pukovnika Hrvatske vojske Marka Babića

Dana 05. srpnja 2020. godine u Vukovaru je obilježena tužna 13. godišnjica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, heroja Domovinskog rata, pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Marka Babića

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su na grob pukovnika Marka Babića vijence i svijeće položili brat Ivan i sestra Kata Lozančić kao i brojna izaslanstva te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga. Ispred UDPNHBDR svijeću je položila predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije i administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo. Nakon polaganja vijenaca i svijeća uslijedila molitva.

Opširnije:Obilježena trinaesta godišnjica smrti pukovnika...