Vukovarsko - srijemska županija

Žrtveni hod „Vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina“

Dana 18. svibnja 2021. godine naša Udruga je svojim skromnim sudjelovanjem na relaciji u hodu od Marinaca do Vukovara podržala hvale vrijedan poduhvat hrvatskog branitelja Joze Klarića – Klaje, u ostvarenju svog žrtvenog hoda od Zagreba do Vukovara kojega je posvetio nestalim hrvatskim braniteljima

Jozo Klarić – Klajo hrvatski je branitelj koji boluje od Parkinsonovog sindroma, a uz navedeni sindrom ima poteškoće u govoru i hodu. Gospodin Klarić autor je knjige „Borba za život“ kao i velikog broja pjesama posvećenih hrvatskim braniteljima, stradanjima Hrvata, životnim borbama kao i osobnih molitvi posvećenih životu, ljubavi, vjeri, borbi protiv zla, zločina i mržnje.

Opširnije:Žrtveni hod „Vjerom, molitvom i ljubavlju protiv...

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata darovali krv u Vukovaru

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Vukovarsko-srijemske županije odazvali su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Crvenom križu u Vukovaru dana 26. veljače 2021. godine.

Peti je to put u proteklih godinu dana da su se članovi udruge odazvali dobrovoljnom darivanju krvi kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, osobama kojima nova doza krvi znači život.

Opširnije:Članovi Udruge djece poginulih i nestalih...

Održan 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“

U petak, 20. studenoga 2020. godine u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru je održan 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“

Program je započeo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata prigodnim obraćanjem i molitvom koje je vodio Krešimir Šimić, član UDPNHBDR.

Opširnije:Održan 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo...

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2020. / 19 studenog 2020. godine

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavljeno je u četvrtak, 19. studenoga 2019. godine. U Borovu Naselju je obilježena 29. godišnjica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu. Prije 29 godina pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi topničkim napadom pokušali su srušiti zgradu Borovo Commerca koja je tada bila sklonište i ratna bolnica. Zgrada se zapalila dok je u njoj bilo 800 ranjenika i civila te oko 200 teško ranjenih osoba. Pri tome je poginula 51 osoba dok ih je 115 odvedeno u srpske koncentracijske logore. U obrani Borova Naselja poginulo je i ubijeno oko 500 osoba, a ukupno ga je branilo 1189 branitelja.

Opširnije:Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2020. /...

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2020. / 18. studenog 2020.

Svake godine se u mjesecu studenom obilježavaju dani sjećanja na žrtvu Vukovara, grada koji je podnio najveću žrtvu za slobodnu nam Republiku Hrvatsku. Temeljem Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj donesenog 14. studenoga 2019., 18. studeni od ove godine obilježava se kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Iako je ovogodišnje obilježavanje, prilagođeno epidemiološkoj situaciji, okupilo znatno manji broj uzvanika od uobičajenog, proteklo je jednako časno, dostojanstveno i s dužnim pijetetom prema veličini i hrabrosti vukovarske žrtve u ostvarenju državnosti Republike Hrvatske.

Opširnije:Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2020. /...