Vukovarsko - srijemska županija

Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Dana 30. lipnja 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U utorak, 30. lipnja 2020. godine održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj akciji organizirano su se po drugi put odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije, ali ovoga puta uz znatno pojačanje članova iz UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije.

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u utorak, 30. lipnja 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Opširnije:Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u...

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dana 10. ožujka 2020. godine u organizaciji Grada Vukovara i Savjeta za branitelje Grada Vukovara obilježen je Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara, koji se već šestu godinu za redom obilježava u znak zahvale svim onima koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Domovine.

Opširnije:Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dobrovoljno darivanje krvi

Dana 29. veljače 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge

U subotu, 29. veljače održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj hvalevrijednoj akciji odazvali su se i članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije. Hrvatski Crveni križ – utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj, promiče dobrovoljno davanje krvi, organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje, dodjeljuje priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa u svrhu društvenog vrednovanja davatelja krvi, vodi brigu i evidenciju o davateljima krvi te izdaje potrebne potvrde. Obzirom da svakih pet minuta netko treba krv, odlučili smo se svojim darivanjem biti kockica u mozaiku dobrovoljnih darivatelja krvi, a na ovaj način podići svijest o darivanju krvi kako u našoj populaciji, tako i širem građanstvu. Želja nam je da će ovo postati tradicija, a da će se članstvo Udruge ubuduće odazivati u većem broju ovoj plemenitoj akciji.

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi

Održana tribina „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“

Dana 27. veljače 2020. godine u prostoru Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru održana je tribina u organizaciji Udruge „Vukovarske majke“ pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“

Na popisu nestalih trenutno se nalazi 1871 osoba iz Domovinskog rata, od kojih je 526 osoba sa područja Vukovarsko – srijemske županije, rečeno je na tribini o nestalim osobama, gdje je nedostatak informacija i dalje označen kao najveći problem u potrazi za nestalim osobama. 

Opširnije:Održana tribina „Pravo obitelji na istinu –...