Projekti

Već petu godinu zaredom djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata putem svoje Udruge organiziraju mimohod pod nazivom

„VI STE NAŠ PONOS – MI SMO VAŠA SNAGA“.

Mimohod je daleko prepoznat u svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske koji se nošeni ljubavlju

ka Domovini i sjećanjem na žrtvu za istu, rado priključuju u obilježavanju godišnjice na najveći zločin nad hrvatskim narodom – na masakr na Ovčari.

Zajedno sa djecom poginulih i nestali sudionici koračaju od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata ka masovnoj grobnici Ovčara, u spomen

na sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. 

Mimohodom, spojeni u jednu kolonu ponosa, odašiljemo poruku iz Grada heroja – Mi Vas nismo zaboravili, mi znamo kojom smo boli i gubitkom došli

do Slobodne i Neovisne Republike Hrvatske. 

Mimohodom ponosa ne dopuštamo zaboravu sve poginule heroje, naše nestale – one najmilije za kojima i danas tragamo, ne dopuštamo zaboravu hrabrost branitelja Domovinskog rata. 

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe mimohodu 20.11.2012. sa početkom u 10:00 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata,

te da zajedno sa djecom onih koji su svoje živote izgubili u obrani Lijepe Naše pošalju sliku ponosa i sjećanja obranu naše Domovine.

 

*Napomena : Anketa je završena !

Poštovani!

Ovim putem još jednom najljubaznije molim one članove  koji nisu popunili anketu da je popune i proslijede na mail udruge. Cilj nam je da sto veći broj članova naše populacije ispuni anketu pa Vas ujedno molim da ju slobodno proslijedite braci i sestrama (ili prijateljima) koji se još nisu odazvali anketi a za koje znate da su također djeca poginulih branitelja.


Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica vezanih za anketu slobodno se javite Ani Šarik na broj 098/877-273. Ukoliko nemate ili nemožete pronaći anketu javite nam na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pa čemo Vam je proslijediti.

Unaprijed se zahvaljujem.

S poštovanjem!


POZIV NA MIMOHOD "VI STE NAŠ PONOS - MI SMO VAŠA SNAGA" 20.11.2010. Vukovar

Poštovani!

Ovim putem Vam najavljujemo kako će Udruga djece kao i svake godine organizirati Mimohod Vi ste naš ponos mi smo vaša snaga 20.11.2010. Za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile. Za sve žrtve Domovinskog rata. Molimo sve zainteresirane da nam se pridruže. Mimohod kreće u 10:00 sati sa memorijalnog groblja žrtava domovinskog rata prema masovnoj grobnici Ovčara gdje se uz misu za sve žrtve nastavlja program sjećanja.


Poštovani!

Obavještavamo Vas da je sastanak Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u četvrtak 01.04.2010. u 19:00 sati u prostorijama Udruge, K. A. Stepinca 45 (kod Veleprometa)

Dnevni red:

  • Izbor tijela Udruge u Vukovaru
  • Aktualnosti u Gradu Vukovaru
  • Prava djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja
  • Suradnja sa MOBMS-om
  • Članstvo koordinacije
  • Preseljenje u nove prostorije
  • Novo radno vrijeme
  • Razno.

Molim Vas da potvrdite svoj dolazak na broj mobitela Igor Gavrić 098 1766 310


U Vukovaru 24 i 25. 10.2009.g. Udruga djece poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja  organizirala je dvodnevno druženje u sklopu projekta  „DJECA-PROBLEMI DANAS“ 18 godina je prošlo od početka Domovinskog rata, neka od djece koja su u ratu izgubila svoje roditelje danas su na pragu zrelosti, neki su već odrasli ljudi sa svojim obiteljima. Sve njih, osim činjenice da su u ratu izgubili svoje najmilije povezuju i mnogi problemi s kojima se suočavaju na različite načine. Cilj ovog projekta  je pomoć  svakome pojedincu iz naše populacije u rješavanju njegovih problema. Svjesni da nismo u mogućnosti sve rješavati sami, Udruga surađuje-kako s drugim braniteljskim udrugama tako i s ostalim institucijama. Problemi koji su istaknuti kao "gorući"i su: problemi zapošljavanja, problem stambenog zbrinjavanja, različiti zdravstveni problemi, a činjenica koja posebno zabrinjava je da dio populacije nije upoznat ni sa osnovnim pravima koja su im garantirana Zakonom te je to pitanje na koje će Udruga posebno usmjeriti svoje djelovanje. U sklopu vikend druženja, osim pitanja predviđenih projektom, raspravljalo se i o ostalim projektima Udruge, posebno o nadolazećem  Mimohodu za sve poginule i nestale Hrvatske branitelje „VI STE NAŠ PONOS-MI SMO VAŠA SNAGA“ koji Udruga organizira drugu godinu za redom uz potporu MOBMS-a. Kao kruna druženja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Ovčari i Memorijalnom groblju odana je počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.


15. ožujka predstavnici Udruge prisustvovali su Domjenku za djecu poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Predstavnici su upoznali članove s osnutkom Udruge, te su pozvani da se u istu i učlane.


Nakon programa Duhovne obnove, krećemo s projektom ECDL tečajeva za naše članove. O detaljima projekta bit ćete obaviješteni na webu..


Također planiramo organizirati susret u toplicama, za vikend, na kojem će se susresti članovi iz cijele Hrvatske. Bit će razgovora o radu Udruge, kao i o formiranju podružnica Udruge.


Obavještavamo vas da je projekt Duhovne obove uspješno završen, te zahvaljujemo vlč. Miroslavu Tomasu na iscrpnom i kvalitetnom izlaganju, kojim je pomogao radu Udruge.


Udruga nastavlja rad na svojim slijedećim projektima.

29. veljače 2008. godine, predstavnici Udruge bili su na sastanku s pomoćnikom minsitrice, gosp. Zoranom Komarom, koji je rekao da će Ministarstvo branitelja pomoći realizaciji naših projekata.

29. ožujka 2008. godine, održat će se skupština  (sjednica) Udruge, u Pastoralnom centru u Vukovaru, gdje će se, između ostaloga, formirati podružnice Udruge, analizirati izvještaj o dosadašnjem radu, te raspravljati o planu projekata za, tekuću, 2008. godinu.  Nakon službenog, formalnog dijela sastanka, slijedi neslužbeno druženje.


 
20.11.2015.god. održat će se 8. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari.

Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohod kreće sa Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata do spomen-obilježja mjesta masovne grobnice na Ovčari.

Mimohodom, spojeni u jednu kolonu ponosa, odašiljemo poruku iz Grada heroja – Mi Vas nismo zaboravili, mi znamo kojom smo boli i gubitkom došli do slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Mimohodom ponosa ne dopuštamo zaboravu sve poginule heroje, naše nestale – one najmilije za kojima i danas tragamo, ne dopuštamo zaboravu hrabrost branitelja Domovinskog rata.

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe mimohodu 20.11.2015. sa početkom u 10:00 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, te da zajedno sa djecom onih koji su svoje živote izgubili u obrani Lijepe Naše, pošalju sliku ponosa i sjećanja obranu naše Domovine.

Detaljan program i popis mjesta iz kojih će biti organiziran prijevoz za dolazak u Vukovar objaviti ćemo u listopadu 2015. godine.