Osječko - baranjska županija

Obavijest – projekt „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u vrijeme pandemije“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata - Podružnica Osječko-baranjske županije krenula je sa provedbom projekta financiranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja pod nazivom „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u vrijeme pandemije“.

Cilj projekta je pomoć hrvatskim braniteljima u potrebi, posebno onima koji su ugroženi zbog bolesti i teške socijalno-materijalne situacije, kao i članovima njihovih obitelji na području Osječko-baranjske županije kroz nabavu, pakiranje i podjelu paketa s najpotrebnijim kućnim namirnicama.

Opširnije:Obavijest – projekt „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim...

Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Dana 30. lipnja 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U utorak, 30. lipnja 2020. godine održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj akciji organizirano su se po drugi put odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije, ali ovoga puta uz znatno pojačanje članova iz UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije.

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

U Našicama obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se slavi 30. svibnja, dužnosnici Grada Našica su ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, na trgu dr. Franje Tuđmana položili vijence i upalili svijeće za sve poginule, nestale i smrtno stradale branitelje Republike Hrvatske.

30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabran Sabor Republike Hrvatske koji je kao izraz volje građana povelo Hrvatsku na putu suverenosti i samostalnosti. Upravo na ovaj dan 1990. godine donesene su vrlo važne odluke koje su odredile povijesni put Hrvatske k samostalnosti. Povodom toga vrlo važnog datuma i u Našicama se na glavnom trgu okupilo nekoliko dužnosnika Grada, kao i nekoliko predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Opširnije:U Našicama obilježen Dan državnosti Republike...

Obilježen Dan Grada Našica

Dana 13. lipnja 2019. godine obilježen je Dan Grada Našica i blagdan Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika Grada Našica

Program svečanog obilježavanja započelo je ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska. Nakon nastupa Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja ispred zgrade gradskog poglavarstva, uslijedilo je polaganje vijenaca i svijeća za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata. Polaganju vijenaca i svijeća nazočilo je izaslanstvo grada Našica predvođeno gradonačelnikom Josipom Miletićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Krešimirom Kašubom, dogradonačelnicima Hrvojem Šimićem i Krešimirom Žagarom, izaslanstvo županije predvođeno potpredsjednikom županijske skupštine Ivicom Čemeom, pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks te predstavnici policije i vojske kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima je počast odao dopredsjednik UDPNHBDR Podružnice   Osječko – baranjske županije Marko Marić.

Opširnije:Obilježen Dan Grada Našica

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Našicama – srce za Vukovar

U Našicama je u subotu, 17.11.2018. godine, na Trgu dr. Franje Tuđmana održano obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska“. Vijence su položila izaslanstva Osječko – baranjske županije, Grada Našica te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na obilježavanju su sudjelovali i predstavnici UDPNHBDR Podružnice Osječko – baranjske županije.

Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, svim stradalima u Vukovaru i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje održao je fra Stjepan Hrkač.

Opširnije:Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u...