Osječko - baranjska županija

U Našicama obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se slavi 30. svibnja, dužnosnici Grada Našica su ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, na trgu dr. Franje Tuđmana položili vijence i upalili svijeće za sve poginule, nestale i smrtno stradale branitelje Republike Hrvatske.

30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabran Sabor Republike Hrvatske koji je kao izraz volje građana povelo Hrvatsku na putu suverenosti i samostalnosti. Upravo na ovaj dan 1990. godine donesene su vrlo važne odluke koje su odredile povijesni put Hrvatske k samostalnosti. Povodom toga vrlo važnog datuma i u Našicama se na glavnom trgu okupilo nekoliko dužnosnika Grada, kao i nekoliko predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Opširnije:U Našicama obilježen Dan državnosti Republike...

Obilježen Dan Grada Našica

Dana 13. lipnja 2019. godine obilježen je Dan Grada Našica i blagdan Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika Grada Našica

Program svečanog obilježavanja započelo je ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska. Nakon nastupa Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja ispred zgrade gradskog poglavarstva, uslijedilo je polaganje vijenaca i svijeća za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata. Polaganju vijenaca i svijeća nazočilo je izaslanstvo grada Našica predvođeno gradonačelnikom Josipom Miletićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Krešimirom Kašubom, dogradonačelnicima Hrvojem Šimićem i Krešimirom Žagarom, izaslanstvo županije predvođeno potpredsjednikom županijske skupštine Ivicom Čemeom, pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks te predstavnici policije i vojske kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima je počast odao dopredsjednik UDPNHBDR Podružnice   Osječko – baranjske županije Marko Marić.

Opširnije:Obilježen Dan Grada Našica

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Našicama – srce za Vukovar

U Našicama je u subotu, 17.11.2018. godine, na Trgu dr. Franje Tuđmana održano obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska“. Vijence su položila izaslanstva Osječko – baranjske županije, Grada Našica te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na obilježavanju su sudjelovali i predstavnici UDPNHBDR Podružnice Osječko – baranjske županije.

Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, svim stradalima u Vukovaru i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje održao je fra Stjepan Hrkač.

Opširnije:Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u...

Obilježena 27. obljetnica ustroja 132. Brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica

U petak, 19. listopada, obilježena je 27. obljetnica ustroja 132. Brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica. Program je počeo u prijepodnevnim satima izložbom ratnih fotografija 132. Brigade u prostorijama HVIDRA Našice.

Popodnevni dio programa započeo je ispred zgrade gradske uprave nastupom Gradske glazbe Našice i našičkih mažoretkinja “Dora”. Uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska”. Vijence i svijeće su položili ratni zapovjednik brigade general pukovnik Slavko Barić, brojna izaslanstva, načelnici i predstavnici susjednih općina, udovice i roditelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogi drugi uvaženi gosti. Vijence su položili predstavnici UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije. Nakon polaganja vijenaca pročitana su imena svih poginulih pripadnike brigade te je održana minuta šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Opširnije:Obilježena 27. obljetnica ustroja 132. Brigade...

Dan pobjede nad tzv. JNA u Gradu Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

U Našicama je dana 21. rujna 2018. godine prigodnim programom obilježen Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica u spomen na 21. rujna 1991. godine kada je oslobođena vojarna u Našicama.

U prijepodnevnom dijelu programa na parkiralištu u centru Našice održana je izložba vojne i policijske opreme.

Popodnevni program započeo je nastupom Gradske glazbe Našice, a slijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju Uskrsla Hrvatska.

Opširnije:Dan pobjede nad tzv. JNA u Gradu Našicama i Dan...