Koprivničko - križevačka županija

U Koprivnici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su jutros kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje i član Županijske skupštine Siniša Pavlović, a u ime Grada Koprivnice predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradski vijećnik Goran Kovačić.

Opširnije:U Koprivnici obilježen Dan pobjede i domovinske...

Obilježen Dan koprivničkih branitelja i 28. obljetnica mirnog preuzimanja vojarne

Dana 30. rujna 2019. godine Koprivnica je svečano obilježila Dan koprivničkih branitelja i 28. obljetnicu od mirnog preuzimanja vojarne.

Nakon mise za poginule i nestale branitelje u župnoj crkvi svetoga Nikole, program prisjećanja održan je upravo tamo gdje se stvarala suvremena povijest: na prostoru nekadašnje kasarne JNA, potom Vojarne “Ban Krsto Frankopan” Hrvatske vojske te današnjeg Kampusa.

Na trenutke kad je Koprivnica zahvaljujući strpljenju i mudrosti ispregovarala miran odlazak JNA podsjetio je tadašnji predsjednik Kriznog štaba Općine Koprivnica i Komisije za pregovore Nikola Gregur.

Opširnije:Obilježen Dan koprivničkih branitelja i 28....

Obilježena 27. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja

U Koprivnici je dana 30. rujna 2018. godine obilježena 27. godišnjica oslobođenja vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja. Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Sv. Nikole. Nakon svete mise, u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Gradskog vijeća Grada Koprivnice i Koprivničko - križevačke županije položilo je vijenac kod «Križa života» na prostoru bivše Vojarne «Ban Krsto Frankopan».

Opširnije:Obilježena 27. obljetnica preuzimanja Vojarne u...

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Koprivnici

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja 2018. godine su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici.

U spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu vijence i svijeće položila su izaslanstva Koprivničko-križevačke županije, Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, među kojima su bili predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Podružnice Koprivničko – križevačke županije te MORH-a i MUP-a, uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Opširnije:Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u...

Obilježavanje 20. godišnjice djelovanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Koprivničko-križevačke županije

Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinsko rata podružnica Koprivničko-križevačke županije prisustvovala je 7. prosnica 2017. godine  na obilježavanju  20. godišnjice djelovanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Koprivničko-križevačke županije. Tom prigodom Udruzi je uručena zahvalnica za uspješnu suradnju.

Opširnije:Obilježavanje 20. godišnjice djelovanja Udruga...

Obilježavanje 26. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te dan Koprivničkih branitelja

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja podružnica Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je dana 30. rujna 2017. godine u programu obilježavanja  26. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te dan Koprivničkih branitelja.

Svečano obilježavanje započeto je svetom misom u crkvi sv. Nikole u Koprivnici za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Opširnije:Obilježavanje 26. godišnjice preuzimanja...

Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku

U Koprivnici je dana 05. svibnja 2016. godine održana glazbeno-scenska predstava pod nazivom ‘Bitka za Vukovar- Kako smo branili grad i Hrvatsku’ u organizaciji  Osnovne škole Koprivnički Bregi i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata - Podružnice Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu programa predstavljene su dvije knjige koje su napisali branitelji Vukovara - Damir Markuš i Damir Plavšić. Tekstove iz knjiga čitali su Damir Plavšić i Karolina Vidović, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi.

Opširnije:Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i...

Obilježena 25. obljetnica od početka Domovinskog rata

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata - Podružnica Koprivničko- križevačke županije, sudjelovali  su  01. ožujka 2016. godine  u Pakracu, zajedno sa drugim stradalničkim i braniteljskim udrugama sa područja Koprivničko – križevačke županije, na obilježavanju  25. godišnjice početka Domovinskog rata.

Tom prigodom posjetili su spomen obilježe Kusonje, podignutom u čast  pripadnika 105. bjelovarske brigade koji su ubijeni 8. i 9. rujna 1991. u četničkoj zasjedi u Kusonjama pokraj Pakraca. To je jedan od najtragičnijih događaja na pakračkom ratištu, pogotovo kada se uzme u obzir da su trojica časnika iste postrojbe, na istom mjestu, dvije godine kasnije poginula pri odavanju počasti poginulim suborcima.

Opširnije:Obilježena 25. obljetnica od početka Domovinskog...