Karlovačka županija

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Karlovcu

Ovogodišnje središnje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba održano je u četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine, u Karlovcu pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te supokroviteljstvom i potporom Karlovačke županije, Grada Karlovca, Hrvatskog Crvenog križa i Međunarodnog odbora Crvenoga križa te Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Opširnije:Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u...

Obilježen prvi napad agresorske vojske na Karlovac

Odavanjem počasti u Turnju svim civilnim i vojnim žrtvama s područja Karlovca  i okolice, koji su nastradali u agresiji na Republiku Hrvatsku, obilježili smo prvi napad agresorske vojske na naš grad. Vijence su položili predstavnici Karlovačke županije, grada Karlovca, brojne braniteljske i stradalničke udruge proistekle iz Domovinskog rata, te političke stranke.

Na današnji dan je od strane agresora bio pokrenut sveopći napad iz smjera juga prema Karlovcu prilikom čega su raketirani brojni dijelovi grada i okolice uz pješadijske napade. I taj četvrti listopada je kao i danas bio lijep jesenski dan, koji je pretvoren u pakao, kojim su brojni životi i sudbine nepovratno uništeni ...

Opširnije:Obilježen prvi napad agresorske vojske na Karlovac

Obilježen prvi napad agresorske vojske na Karlovac

U Karlovcu je 4. listopada 2014.god. obilježena 23.obljetnica prvog napada agresorske vojske na grad Karlovac, te se taj datum uzima kao početak otvorenih sukoba. Na današnji dan je od strane agresora bio pokrenut sveopći napad iz smjera juga prema Karlovcu prilikom čega su raketirani brojni dijelovi grada i okolice uz pješadijske napade. Taj četvri listopada prije 23 godine je bio petak, lijep jesenski dan, koji je pretvoren u pakao kojim su brojni životi i sudbine nepovratno uništeni.

Opširnije:Obilježen prvi napad agresorske vojske na Karlovac

POTPORA STOŽERU ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA - KARLOVAČKA ŽUPANIJA

UDRUGA DJECE POGINULIH I NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

PODRUŽNICA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Ovim putem želimo naglasiti da podupiremo rad Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te dozvoljavamo javnu objavu našeg stajališta prema ovom, za nas, provokativnom činu.

Na žalost svakim danom smo svjedoci sve većeg umanjivanja žrtve naših roditelja kao i svih Hrvatskih branitelja. Početkom agresije na Hrvatsku smo većinom bili vrlo mladi i nesvjesni događaja i situacije u kojoj smo se tada nalazili, rijetki od nas su shvaćali da nam se roditelji bore za našu budućnost, budućnost u kojoj su nas vidjeli kako živimo bez bojazni da će nas netko maltretirati ukoliko se izjasnimo kao Hrvati, ako nosimo krunicu oko vrata ili ako ne znamo ćirilično pismo. Na žalost danas smo svjedoci da u Vukovaru srpska manjina traži uvođenje dvojezičnosti iako svi znamo da su pripadnici navedene manjine pod obilježjima navedenog pisma napravili najveće zločine na prostoru Europe nakon Drugog svjetskog rata.


Opširnije:POTPORA STOŽERU ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA -...

Sječanje na Turanj, 04.10.1991.g.

Osnovna škola Turanj, pod pokroviteljstvom gradske četvrti Turanj, u četvrtak, 4. listopada, je organizirala komemorativnu svečanost "Sjećanje na Turanj", kao spomen na 4. listopada 1991. godine kada je započeo agresorski napad na grad Karlovac i ovu, u Domovinskom ratu poharanu gradsku četvrt.

Opširnije:Sječanje na Turanj, 04.10.1991.g.